Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 65


В Українській Православній Церкві продовжують надавати необхідну допомогу воїнам ЗСУ, медичним установам, біженцям й усім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує шістдесят п’яту частину репортажу з різних єпархій України.

Київська єпархія. Співробітники Синодального соціально-гуманітарного відділу УПЦ передали церковному комплексу «Дім преподобного Лаврентія Чернігівського», який годує нужденних, продукти та одяг. З проханням про таку допомогу до Соціально-гуманітарного відділу звернулась дружина настоятеля даного церковного комплексу Лариса Мандзюк.

Заявку одразу прийняли до роботи і невдовзі мікроавтобус «Місії Милосердя» прибув до Чернігова. 13 червня співробітники відділу відвідали «Дім преподобного Лаврентія» вдруге. Як і минулого разу, волонтери привезли церковній громаді продукти та одяг.

Киян особисто зустрів настоятель храмового комплексу протоієрей Федір Мандзюк. Він розповів, що біля будинку, де жив відомий чернігівський подвижник, зараз будується храм святих Гурія, Самона і Авіва та інші церковні приміщення. Десять років поспіль кожного понеділка тут служать акафіст преподобному Лаврентія, а потім годують усіх вірян. Зараз громаді стало важко забезпечувати харчами церковну трапезну, тому звернулися у Соціально-гуманітарний відділ.