Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В Українській Православній Церкві відспівали п’ятьох загиблих воїнів ЗСУ


У Ніжинській, Чернівецькій, Мукачівській, Рівненській єпархіях та в Успенському Зимненському ставропігійному монастирі в останню дорогу провели п’ятьох воїнів, які віддали свої життя, захищаючи Україну від російського воєнного вторгнення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

21 червня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний Коропського округу протоієрей Володимир Мисенко у співслужінні місцевого духовенства звершив чин похорону загиблого воїна ЗСУ Анатолія Шаповала (1977 р. н.).

Відспівування відбулося в Успенському храмі селища Короп.

«Анатолій був парафіянином Успенського храму, а також брав активну участь у відбудові Миколаївського Пустельно-Рихлівського жіночого монастиря», – повідомляє єпархіальний сайт.

За богослужінням у храмі молилася настоятельниця Миколаївського Пустельно-Рихлівського жіночого монастиря ігуменя Олімпіада.

22 червня 2022 року священники Чернівецької єпархії відспівали загиблого на війні Захисника Батьківщини Миколу Мартинюка.

Відспівування воїна у храмі в ім’я святителя Миколая Чудотворця села Крутеньки очолив благочинний Хотинського округу протоієрей Анатолій Мандрюк у співслужінні настоятеля храму протоієрея Василія Шкварчука та духовенства єпархії.

Чернівецько-Буковинська єпархія висловлює співчуття родині Героя та просить усіх молитись за упокій його душі

23 червня 2 у кафедральному соборі на честь Різдва Божої Матері міста Мукачево відбулося відспівування воїна Василя Русина (1986 р. н.), який загинув, захищаючи Україну від російської агресії. Чин відспівування очолив секретар Мукачівської єпархії протоієрей Віктор Місо.

Духовенство і віряни Мукачівської єпархії висловлюють співчуття побратимам, родині та сім’ї загиблого Героя та просять посилених молитов за упокоєння його душі.

Цього ж дня священники Рівненської єпархії провели в останню дорогу полеглого Захисника Батьківщини Олега Ільїна.

Чин похорону у храмі в ім’я святої Параскеви села Весняне Корецької ОТГ очолив благочинний Першого Корецького благочиння протоієрей Ярослав Воят.

Поховали військового на місцевому кладовищі.

Ще з одним полеглим Героєм – воїном Сергієм Засадко – попрощалися в Успенському Зимненському ставропігійному монастирі.

Ігуменя Стефана та сестри обителі висловили співчуття дружині, рідним та близьким загиблого Захисника.