Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У чотирьох єпархіях Української Православної Церкви відспівали загиблих воїнів ЗСУ

У Бориспільській, Полтавській, Полісько-Сарненській та Чернівецькій єпархіях священнослужителі УПЦ звершили чин відспівування загиблих воїнів, які захищали Україну від російського вторгнення: Сергія Мальця, Віталія Топіху, Романа Чумаченка, Володимира Гаврильчика, Івана Коханевича, Івана Фартушняка, Руслана Проданюка, Івана Ляхомського.

11 червня священники Бориспільської єпархії відспівали загиблого воїна Сергія Мальця у Михайлівському храмі села Світильня Броварського району на Київщині.

“Він був хоробрим та мужнім чоловіком, якого знало все село. Допомагав і місцевому священнику отцю Максиму в будівництві нового храму. Сергій мріяв про мирну квітучу Україну. Поховали Героя в його рідному селі на Броварщині. У чоловіка залишились дружина та двоє неповнолітніх дітей”, – йдеться у повідомленні.

Ще одного воїна, мешканця села Плоске, Віталія Топіху собором духовенства Броварського району відспівали 16 червня у храмі на честь Покрови Пресвятої Богородиці й поховали на сільському кладовищі.

“Віталій – молодий, розумний хлопець, який, як і кожен українець, мав абсолютно мирні плани на життя. Натомість без підтримки мужнього плеча Героя залишились батьки та сестра”, – розповіли в Бориспільській єпархії і виразили співчуття родинам загиблих.

“Велика шана нашим героям, адже вони виконали як військовий обов’язок, так і заповідь Христа «Блаженний той, що життя своє віддасть заради друзів своїх». Хай же Всемилостивий Господь прийме ваші душі, простить гріхи вільні і невільні і по милості своїй за ваш подвиг дарує Царство Небесне”.