Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відновлено вихід «Церковної православної газети» — головного офіційного друкованого органу УПЦ


«Церковна православна газета» — головний офіційний друкований орган УПЦ — виходить із періодичністю два рази на місяць загальним накладом близько 10 тис. примірників.

У 2022 році у зв’язку з воєнними діями було призупинено вихід газети на декілька місяців. Проте вже 12 травня в друк вийшов черговий номер офіційного видання.

У третьому випуску в умовах війни, який був випущений 14 червня, опубліковані результати Собору Української Православної Церкви, Слово Предстоятеля до єпископів, священників, монахів та мирян. Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відповів на актуальні питання, які виникли у суспільстві у зв’язку з рішеннями Собору. Зокрема, про чинний статус УПЦ, про чутки щодо тиску на Собор, про те, що змінилося для вірян Української Православної Церкви тощо.

У кожному випуску присутні традиційні рубрики: служіння та слово Предстоятеля, вітання з ювілеями ієрархам УПЦ.

Про життя єпархій в умовах воєнного часу можна дізнатися в рубриці «Церква під час війни». А колонка «Церква і держава» містить актуальну інформацію щодо релігійних ініціатив державної та місцевої влади.

В рубриці «Актуальний коментар» митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповідає про «Псалом, який перемагає всякий страх і паніку».

В останньому номері також можна прочитати про головну ознаку Церкви, якої немає в «ПЦУ». А також знайти відповіді на 8 запитань про свято П’ятдесятниці.