Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Священнослужителі Української Православної Церкви провели в останню дорогу спочилих Захисників України


У Володимир-Волинській, Овруцькій, Ніжинській та Вінницькій єпархіях священики УПЦ відспівали воїнів, які загинули, обороняючи Україну від російської агресії.

8 квітня священнослужителі Володимир-Волинської єпархії у селі Тур Ратнівського благочиння відспівали Захисника України воїна Валентина Миколайчука.

Чин похорону очолив благочинний Ратнівського округу протоієрей Анатолій Гурський.

Отець Анатолій висловив щирі співчуття рідним та близьким покійного і закликав всіх до молитви за новопреставленого воїна.

Також у Володимир-Волинській єпархії, у селі Козлиничі Ковельського району, провели в останню дорогу воїна Ігора Овадюка, який загинув у боях з російськими окупантами під Києвом.

«За свої 32 роки життя послужив Богу, народу та рідній Україні. До війни ніс послух пономаря Хрестовоздвиженського храму села Козлиничі, а з перших днів російської військової агресії став на захист України», – повідомляє єпархіальний сайт.

11 квітня 2022 року з благословення митрополита Овручського і Коростенського Віссаріона у храмі на честь ікони Божої Матері «Почаївська» села Км’яний-Брід священики Хорошівського благочиння провели в останню путь 46-річного військовослужбовця ЗСУ Володимира Валентиновича Шеремета, який загинув захищаючи Вітчизну.

Прощалися з військовим рідні, побратими-військові, представники влади та жителі навколишніх сіл.

Цього ж дня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук у співслужінні духовенства благочиння відспівав воїна Євгена Барабаша.

«Євген Михайлович Барабаш народився у с. Кинашівка Борзнянського району, проходив строкову військову службу у лавах Збройних сил України. Загинув 21-річний юнак 7 квітня під час ракетного обстрілу Одеси. Похований воїн Євген на кладовищі у рідному селі Кинашівка», – йдеться у повідомленні.

Клірики Вінницької єпархії звершили чин відспівування 41-річного воїна Олега Латишева.

Поховали Захисника на його малій батьківщині – селі Митки Барського району.

Вічна пам’ять спочилим Героям!