Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням


Духовенство та віряни Української Православної Церкви ведуть активну волонтерську роботу та допомагають усім потребуючим.

Вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор передав 30 комплектів військової форми для потреб Територіальної оборони міста Українка.

Тернопільська єпархія. 8 квітня єпархіальні волонтери відправили другу партію гуманітарної допомоги для мешканців міста Чернігів.

Спільними зусиллями було зібране найнеобхідніше, а це: медикаменти, засоби гігієни, дитяче харчування, продукти харчування, питна вода та консервація. Загальна маса вантажу – 5 тонн.

9 квітня волонтери єпархії налагодили відправлення печива у військові частини на передову. Передача відбувається тричі на тиждень (понеділок, середа, п’ятниця).

Реквізити для допомоги волонтерам Тернопільської єпархії у їхньому служінні доступні за посиланням.

Дніпропетровська єпархія. З благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея у Дніпропетровській єпархії організована всебічна допомога вимушеним переселенцям та всім, хто постраждав внаслідок російського вторгнення.

Єпархіальний благодійний фонд «Добровольці» організовує виїзди автобусів по місту Дніпро, які розвозять гарячі обіди.

Також благодійний фонд дбає про надання медичної допомоги тим, хто її потребує.

Крім того, парафії УПЦ надають притулки для людей, які вимушено покинули свої домівки внаслідок війни.

Детальніше про допомогу можна дізнатися за посиланням.

Хустська єпархія. Громада собору на честь рівноапостольних Кирила і Мефодія міста Хуст відправила для воїнів ЗСУ на передову джип Hyundai Galloper та вантаж гуманітарної допомоги.

Одеська єпархія. З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела до свята Благовіщення Пресвятої Богородиці військовослужбовці однієї з прикордонних застав Одеської області в подарунок від команди «ДоброОб’єднує» і протоієрея Іллі Маніти отримали спальні мішки, каремати та жилети для захисту свого життя та здоров’я під час несення служби захисту державного кордону України

Також Одеська єпархія УПЦ передала медикаменти для територіальної оборони регіону та військовослужбовців ЗСУ, які захищають підступи до Одеси у Миколаївській області. Необхідні ліки були передані протоієреєм Павлом Полещуком після звернення військових до митрополита Агафангела з проханням про допомогу. У своєму проханні бійці Збройних Сил відзначили масштаб благодійної місії Одеської єпархії Української Православної Церкви та прагнення духовенства підтримати Захисників України.

Більш детально про допомогу Одеської єпархії можна дізнатися за посиланням.

Ніжинська єпархія. 7 квітня, у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента парафіяни Свято-Михайлівського храму міста Бобровиця після святкової Божественної літургії відвідали села Новий Биків і Нова Басань та передали гуманітарну допомогу нужденним людям, які довгий час знаходилися в окупації.

Активну участь у зборі продуктів харчування під керівництвом благочинного Бобровицького округу протоієрея Миколая Дорошка взяли православні волонтери та небайдужі підприємці міста Бобровиці.

Харківська єпархія. Станом на 10 квітня у Харківській єпархії було виконано таку благодійну роботу:

• Волонтери Харківської єпархії роздали гуманітарну допомогу харків’янам, які проживають у районі Північна Салтівка, та допомогли бажаючим дістатися залізничного вокзалу;
• Настоятель храму святих апостолів Петра та Павла міста Харкова благословив та надав допомогу Захисникам України;
• Священнослужителі Казанського храму міста Харків доставили адресну допомогу потребуючим;
• Клірики храму святого рівноапостольного князя Володимира у м. Харків надали благодійну допомогу лікарням міста;
• Сестри милосердя Марфо-Маріїнської обителі надали допомогу людям, які постраждали від обстрілу;
• Волонтери Харківської єпархії продовжують передавати їжу дітям які перебувають в укритті на станції метро Історичний музей.