Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбувся Волинський молодіжній кінофорум 2021

Мабуть, кожна людина хоча б раз у житті замислюється над тим, що у цьому світі для неї є найголовнішим. І відповідь на саме це питання вирішили віднайти ті молоді православні волиняни, які вирішили взяти участь у Молодіжному кінофорумі. Його, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, вже вшосте організував Молодіжний відділ Волинської єпархії. Цьогорічний кінофорум відбувся у готельно-ресторанному комплексі «Жито», що у селі Струмівка Луцького району.

Принципом цього кінофоруму є те, що юнаки та дівчата – учасники православних молодіжних згромаджень Волинської єпархії знімають короткометражні фільми на соціальну чи духовну тематику, або на тему, яка є цікавою та актуальною для молоді. До слова, цьогорічні короткометражки мали можливість оцінити члени журі, яке сформували люди, що на професійному рівні знаються на відеозйомці, монтажі та режисурі – Олександр Дубов, Анна Малесик та Володимир Сущ.

«Це дуже добре, що наша молодь є активною та бере участь у кінофорумі. Приємно нам знову зібратися та поспілкуватися», – зауважив у вступному слові голова Молодіжного відділу Волинської єпархії архімандрит Ілля (Вишневський).

Першим фільмом, який переглянули присутні на кінофорумі, була короткометражка, яку підготували студенти ВДС. «Істинний християнин – це той, хто молиться, а той, хто молиться і є істинним християнином», – говорить відома духовно-аскетична мудрість. Отож, семінаристи показали важливість молитви у житті християнина. За сюжетом фільму, саме до молитви вдалися майбутні душпастирі, щоб допомогти у біді близькій людині. При чому до храму вони зібралися (у чому й полягала «родзинка» фільму) із оперативністю рятувальників.

А луцька молодіжна «Ставрос», яка діє при Свято-Іоанно-Богословському храмі, наголосила, що головним у житті для християнина є Бог, храм Божий та таїнство Євхаристії.

На важливості дієвої любові до Бога і ближнього, яка проявляється у добрих справах, найперше – у допомозі тим, хто цієї допомоги потребує, зробила акцент луцька молодіжка «Лови момент».

А молодіжка «Хризоліт», яка діє при Свято-Стрітенському храмі села Залісоче Луцького району, зняла короткометражку про те, що у наш час в непростих умовах пандемії необхідно не забувати про любов, адже сам Бог є любов’ю.

Колківська молодіжка «Дорога додому», своєю чергою, провела опитування серед мешканців селища Колки про те, що для них є найголовнішим. А насамкінець короткометражка завершилася запитанням до глядача «А що є головним для вас?»

«Amolavita», що італійською означає «люблю життя» – таку назву має молодіжка, яка діє при храмі Святого великомученика Димитрія Солунського села Вишнів Луцького району. Її учасники провели опитування щодо того, що є найважливішим для людини вже серед мешканців Луцька. І виявилося, що яку б відповідь не давали респонденти, найважливішим для них є речі приємні – від сім’ї і друзів до успіху та грошей.

Про те, що варто цінити життя, і з цією метою, у тому числі, бути обачним на дорозі зняли тематичну короткометражку учасники молодіжки «Прийди і побач» з Свято-Андріївського храму села Струмівка Луцького району. А другий фільм, знятий цією молодіжкою, був присвячений подружній парі, яка упродовж життя зберегла любов.

Після завершення показу фільмів свої зауваження та побажання висловили молодим режисерам члени журі.

Насамкінець, голова Молодіжного відділу Волинської єпархії архімандрит Ілля (Вишневський) подякував молодим людям за участь у кінофорумі та побажав Божого благословення та подальших творчих успіхів.

Після кінофоруму хлопці та дівчата, а також священники – духівники молодіжок мали можливість у неформальній атмосфері поспілкуватися один з одним.

Костянтин Олексюк