Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Млинівській обителі освячено два храми


29 серпня, у день, коли свята церква молитовно вшановує Нерукотворний Образ Христа Спатителя Свято-Вознесенський жіночий монастир смт. Млинів відзначив своє 18-ліття.

У цей день з благословення Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького було освячено два престоли в обителі.

Одразу після завершення вечірні, чин освячення храму святої преподобномучениці Євдокії очолив вікарій Рівненської єпархії, Пимен, єпископ Дубенський. Владиці співслужили благочинний Млинівського округу протоієрей Василій Іванейко, клірики обителі та прибуле духовенсто. За богослужінням молилися ігуменя Михаїла (Заєць) і сестри обителі.

Освячення храму на честь священномучеників Олександра, єпископа Харківського, Олександра Хутовицького та Олександра Скальського очолив Веніамін, єпископ Хотинський у співслужінні єпископа Дубенського Пимена.

Даний храм облаштовував та готував до освячення покійний архімандрит Олександр (Катлер), тож по завершенні чину владики відслужили заупокійну літію по спочилому священнику.

Після богослужіння було пострижено у сан іподиякона монаха Даниїла (келейника спочилого архім. Олександра).

У вітальному слові владика Веніамін подякував митрополиту Варфоломію, єпископу Пимену та ігумені Михаїлі за можливість спільної молитви, та побажав постійно відчувати Господню благодать у новоосвячених храмах.

У свою чергу настоятельниця монастиря висловила слова вдячності всім присутнім, та попросила молитов за сестер обителі і за упокій отця Олександра.

Завершилося святкування спільною трапезою.