Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СЄВЄРОДОНЕЦЬК. Єпархія придбала гематологічний аналізатор для психіатричної лікарні

Ще один медичний заклад Луганської області отримав допомогу від Сєверодонецької єпархії Української Православної Церкви – Сватівська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги.

6 серпня 2021 року з благословення митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима вікарій Сєверодонецької єпархії, єпископ Новопсковський Іринарх передав автоматичний гематологічний аналізатор LabAnalyt -3000 Plus для Сватівської обласної лікарні з надання психіатричної допомоги. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Сєверодонецької єпархії.

На заході були присутні також благочинний Першого Сватівського округу архімандрит Захарія (Ганущак), керівник відділу з соціального служіння Сєверодонецької єпархії архімандрит Володимир (Могильний), і. о. благочинного Другого Сватівського округу протоієрей Михайло Блощиця, а також заступник голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Владика Іринарх розповів присутнім, що вже п’ятий рік діє акція «Блаженні милостиві» – збір пожертвувань для онкохворих, тяжкохворих дітей та малозабезпечених сімей: «Пожертви направляємо на придбання медобладнання або адресну допомогу хворим дітям та малозабезпеченим сім’ям. Акція проходить в дні Великого посту в храмах і монастирях Сєверодонецької єпархії Української Православної Церкви. В рамках збору було зібрано 192 тисячі гривень, що дозволило придбати гематологічний аналізатор».