Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. «Верх цинізму – піар на смерті». Єпархія про провокацію “капелана ПЦУ” на похороні українського воїна


18 квітня прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії опублікувала офіційне спростування у відповідь на недостовірну інформацію, яку поширюють деякі Українські ЗМІ, про те, що «”розгромне слово” капелана ПЦУ змусило тікати православних священників з похорон». «Верх цинізму – піар на смерті ближніх», – так прокоментували провокацію, яку влаштував на відспівуванні загиблого солдата АТО Ярослава Карлійчука, “благочинний ПЦУ”.
Згідно із заявою єпархіальної прес-служби, 16 квітня секретар Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ архімандрит Никита разом з 15 священиками «з повагою і соборною молитвою провели в останню путь вбитого на Сході воїна АТО – Ярослава Карлійчука».

В єпархії зазначили, що деякі ЗМІ назвали звернення капелана “ПЦУ”, сказане їм на могилі покійного, «розгромним» і заявили, що воно «змусило бігти православних священиків з похорону».

В єпархії звертають увагу: «наведені фотографії є свідченням того, що була відправлена служба за упокій душі новопреставленого, соборно проведено тіло Ярослава в рідну домівку і звершено чин поховання на кладовищі. Переляканих осіб і необхідності кудись панічно втікати не спостерігаємо».

В єпархії заявили, що «капелани ПЦУ, з’явилися на похороні раба Божого Ярослава без запрошення сім’ї, як миряни, і двічі намагалися перетворити похорон в політичне шоу».

«Ми розуміємо, що “духовенство” ПЦУ (релігійна організація у розколі) дуже роздратоване та їх в прямому значенні слова нудить від того, що батьки воїнів АТО не бажають ховати своїх дітей у розколі та не бажають перетворювати похорон, таку важливу і трагічну для кожної сім’ї подію, у політичний мітинг», – йдеться у повідомлені.