Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНЫГІВ. Голова ОДА запевнила, що дотримання заходів з епідеміологічної безпеки не означає закриття храмів, або припинення служінь під час Великодніх свят


21 квітня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій у супроводі секретаря єпархіального управління протоієрея Валерія Дашка взяли участь у зустрічі голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко з представниками обласної Ради Церков та релігійних організацій.

Під час зустрічі обговорювалися питання святкування Вербної Неділі, Великодня та проведення поминальних днів в області в умовах карантинних обмежень.

“Епідемія коронавірусу стрімко поширюється в Україні і наша область не є винятком”, — зауважила очільниця ОДА, нагадавши присутнім, що з 29 березня Чернігівська область перебуває в червоному рівні епідемічної небезпеки та існує динамічна прогресія кількості захворівших та госпіталізованих. Вона також наголосила, що дотримання заходів з епідеміологічної безпеки не означає закриття храмів, або припинення служінь.

Анна Коваленко рекомендувала керівникам релігійних громад організувати роботу волонтерів біля храмів з числа парафіян або духовенства, які будуть слідкувати за розміщенням людей, допомагати їм забезпечувати відповідне дистанціювання та роздавати маски в разі потреби.