Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем звершив чернечий постриг


В день пам’яті священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького (1918) своє престольне свято молитовно відзначає криворізький чоловічий монастир на честь священномученика Володимира.
Святий архіпастир за часів безбожної влади першим постраждав за проповідь євангельських істин та боротьбу за єдність Святої Православної Церкви, котру мучили розкольники та безбожна влада, часів революційного лихоліття. Священномученик Володимир до останнього дня свого земного життя лишався взірцем істинного пастиря Христового стада і поклав власне життя за своїх словесних овець.

Традиційно, в день пам’яті мученицької кончини священномученика Володимира у монастирському храмі на честь цього святого відбувається Божественна Літургія, яку очолює священноархімандрит обителі Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.

Перед початком богослужіння священноархімандрит обителі звершив чернечий постриг, постригши в Рясофор послушника монастиря. Новопостриженому іноку нарекли ім’я Євфимій, на честь преподобного Євфимія Великого (+473).

За Божественною Літургією владиці співслужили нині тезоіменитий намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба), духівник обителі – секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, благочинний Криворізького Міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко та настоятель храму великомучениці Єкатерини м. Кривий Ріг протоієрей Сергій Овечкін.

За богослужінням на сугубій єктенії були виголошені особливі прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції.

На заупокіній єктенії Архіпастир молився за вічний спочинок душ усіх, постраждалих у 20 сторіччі від безбожної влади за віру, православних християн.

По закінченні Божественної Літургії Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив молебень до небесного покровителя святої обителі – священномученика Володимира, перед іконою з часткою мощей цього угодника Божого.

По закінченні богослужіння священноархімандрит обителі звернувся до чисельних богомольців зі словом архіпастирського повчання. Також Архіпастир привітав із Днем Тезоіменитства намісника чоловічого монастиря архімандрита Володимира (Неробу).