Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРО. Керівник відділу пастирської опіки пенітенціарної системи єпархії привітав із святом співробітників служби пробації


5 лютого керівник відділу пастирської опіки пенітенціарної системи Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Валентин Дорощук привітав з шостою річницею прийняття Закону України «Про пробацію» співробітників Новокодацького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області. Ця новостворена служба, котра виникла внаслідок реформування Державної пенітенціарної системи і стала правонаступником кримінально-виконавчої інспекції, ще не має свого професійного свята. Але це не повинно стати перепоною для відзначення їх вагомого внеску у виправлення та ресоціалізацію осіб, які опинилися за межею закону.

Перш за все, отець Валентин передав іменинникам благословення керуючого Дніпропетровської єпархією УПЦ митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, подякував від його імені за сумлінне виконання покладених державою завдань і дієву співпрацю з Українською Православною Церквою та вручив грамоти. «Певним чином робота співробітника служби пробації та священика схожі: адже до нас приходять люди, які опинилися у життєвому тупику, і наше завдання не лише вказати їм шлях виходу, але й максимально підтримати на цьому шляху, переконатися, що вони досягли цілі», — сказав отець Валентин.

По завершені урочистої частини у теплій та невимушеній обстановці за склянкою чаю з солодощами були обговорені актуальні питання співробітництва, напрямки діяльності, за якими православним духовенством та волонтерами може бути надана допомога.

Відділ пастирської опіки пенітенціарної системи
Дніпропетровської єпархії УПЦ