Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. В день Різдва Христового в храмі села Копанки сталася пожежа


7 січня, в день свята Різдва Господа нашого Іісуса Христа, у храмі на честь св. рівноапостольних Костянтина і Єлени села Копанки Маловисківського благочинного округу, після завершення святкового богослужіння сталася пожежа, яка зруйнувала більшу частину храмового комплексу. На місці події працювали 20 чоловік особового складу Державної служби надзвичайних ситуацій та 5 одиниць техніки, які змогли локалізувати, а пізніше загасити пожежу.
Висловлюємо щирі співчуття настоятелю, благодійникам та парафіянам храму в зв’язку з цією трагічною подією. Молимося до Господа, щоб Він утішив свою вірну паству у такому важкому випробуванні.
Дерев’яний храм на честь святих рівноапостольних Костянтина і Олени в селі Копанки був побудований на початку ХIХ століття. В ХХ столітті будівля храму була в занедбаному стані. Щоб зберегти храм, з благословення Високопреосвященнійшого Іоасафа митрополита Кіровоградського і Новомиргородського, нещодавно було вирішено провести ремонт церкви як всередині, так і ззовні. Відновлення святині стало можливим завдяки особливій увазі меценатів – сім’ї Бабенків Олександра Васильовича та Тетяни Володимирівни.
Просимо ваших святих молитв та підтримки у цій складній ситуації, що спіткала православну громаду с. Копанки.

Бажаючі надати благодійну допомогу на відновлення храму можуть перерахувати кошти на наступний рахунок:
УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904