Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. На Верховинщині, де віряни залишились без храму рік тому, звершено освячення нового престолу


8 грудня, з благословення архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима, у селі Гринява на Верховинщині, рівно через рік після рейдерського захоплення представниками ПЦУ храмового комплексу, що належав релігійній громаді, було звершено освячення престолу на честь усіх преподобних Києво-Печерських.

Цілий рік віряни на чолі з настоятелем протоієреєм Михаїлом Дутчаком були змушені молитися та звершувати богослужіння просто неба та працювати над облаштуванням приміщення під храм.

Розділити духовну радість громади прибули духовенство Івано-Франківського, Коломийського та Верховинського благочинь, а також Чернівецько-Буковинської єпархії.

Після освячення престолу тут була звершена перша Божественна Літургія.

Нагадаємо, 8 грудня 2019 року в селі Гринява Верховинського району прихильники ПЦУ захопили храмовий комплекс, в тому числі Свято-Успенський храм. Захоплення сталося через дві години після закінчення недільного богослужіння, коли парафіяни вже розійшлися. Застосувавши фізичну силу, люди в камуфляжі, частина з яких була в балаклавах, проникли в приміщення храму.