Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Митрополит Сергій звершив чин освячення новозведеного храму у селі Бриків Кременецького району


22 грудня, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій звершив чин освячення новозбудованого храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, що знаходиться у селі Бриків Кременецького району.
Божественну Літургіою очолив владика Сергій, якому співслужили настоятель новозведеного храму та сонм священників із Тернопільської та сусідніх єпархій УПЦ.

Керуючий Тернопільською єпархією УПЦ роздав нагороди усім, хто був так чи інакше дотичним до зведення храму на честь св. вмч. Георгія Побідоносця. Зокрема, хотілося б відзначити благодійника та мецената Андрія Васильовича Бібу, завдяки значній фінансовій підтримці якого був зведений даний храм. Ось що розповідає протодиякон о.Андрій: «Неодноразово наші храми з вірянами потерпали від гонінь, нам часто доводилося молитися на вулиці через складі обставини. Проте Андрій Васильович ніколи не залишався осторонь і усіма силами допомагав. Будь-яке наше прохання було почутим, а допомога була в рази більшою, аніж очікували. Окрім того, Андрій Васильович по-особливому опікується і про найменших прихожан наших храмів та відгукується на усі наші прохання». Сам же протодиякон о.Андрій є мешканцем селам Бриків, відтак є головним будівничим нового храму, оскільки приклав якнайбільше зусиль для його зведення.

По завершенню Богослужіння, найменші прихожани привітали владику і всіх вірян радісними піснеспівами та віршами.

З особливим трепетом відгукується прихожанка новоосвяченого храму – Янюк Марія Володимирівна, про подію освячення новозбудованого храму на честь Георгія Побідоносця: «Цей день закарбується у нашій пам’яті надовго, оскільки кожен із жителів села з нетерпінням чекав його. Чекали, коли зможемо у рідних стінах свого храму прославляти Бога. А тому, хочемо висловити подяку тим, хто потрудився, аби даний храм прикрашав наше славне село. Передусім хочемо попросити благословення у митрополита Сергія на подальше молитовне служіння» – додає Марія Володимирівна, яка є вчителем-пенсіонером.