Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ інформує щодо ситуації зі Спасо-Преображенським храмом Івано-Франківська

17 грудня у Господарському суді Івано-Франківської області відбувся розгляд позовної заяви Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі 909/788/20 про скасування рішення № 929 від 22.08.2018 року в частині пункту 4 про припинення з 19.12.2018 р. договору оренди № ДО-2971 від 20.12.2006 р. нежитлових приміщень площею 19,1 кв.м, розташованих на першому поверсі в будівлі за адресою: вул. Чорновола, 6, та нежитлових приміщень площею 283,0 кв. м розташованих в будівлі за адресою: вул. Чорновола, 6-Б, укладеного між виконавчим комітетом міської ради та Івано-Франківською єпархією Української Православної Церкви.

За наслідками розгляду справи судом було прийнято рішення про відмову у задоволенні вимог позивача.

Попри те, що договір оренди нежитлових приміщень, який було укладено ще у 2006 році, передбачає право Івано-Франківської єпархії УПЦ на користування приміщенням до початку будівництва нового будинку за вищевказаною адресою, суд взяв до уваги доводи відповідача з приводу обмеженості строків, на які можуть укладатися договори оренди з дозволу виконкому.

Водночас повідомляємо, що Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви скористається своїм правом оскаржити рішення суду першої інстанції до Західного апеляційного господарського суду.