Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. Митрополит Климент взяв участь в урочистому засіданні першої сесії 8 скликання Прилуцької міської ради


2 грудня митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь в урочистій частині засідання першої сесії 8 скликання Прилуцької міської ради.
Вітаючи Прилуцького міського голову Ольгу Михайлівну Попенко з обранням на другий термін каденції, Владика Климент зазначив: “Дозвольте щиро привітати місто, його громадян з урочистою подією, з тим, що починається новий період і нова сторінка історії Прилук. Прилуки – це особливе місто, тому що воно є батьківщиною для великого угодника Божого святителя Іоасафа. У народі з давніх-давен цей угодник шанувався, як другий святий Миколай. Він помічник у всіх справах, усіх турботах. Тому, дорога Ольго Михайлівна, нині я прикликаю молитви святителя Іоасафа, Покров Божої Матері і заступництво всіх святих, щоб вони допомагали Вам продовжувати звершувати добрі справи на благо людей. Віруючі громадяни є великою частиною громади міста Прилук. Попередні роки Вашого керування містом відзначилися гармонією в державно-церковних відносинах. Ми молимося Богові, щоб і в подальшому Ваше управління містом запам’яталося миром, любов’ю, злагодою і всім необхідним, щоб наші містяни відчували особливий покров Божий над ними. Нехай Господь зберігає Вас у міцному здоров’ї. Маю особливу місію, яку хочу сьогодні виконати з вдячністю за попередні роки Вашого керівництва містом Прилуки і з надією на таку ж плідну співпрацю в добрих справах у наступні роки вашого представництва в місті”.

Високопреосвященніший Митрополит Климент з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив Ольгу Михайлівну Попенко за заслуги перед Святою Православною Церквою орденом Святого Архістратига Божого Михаїла.

“Нехай цей святий покровитель завжди буде над Вами, над Вашою родиною, над всім нашим містом”, – завершив свою промову Владика Климент.