Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Відійшов до Господа благочинний Золотоніського округу протоієрей Ярослав Івануса


11 листопада після тривалої хвороби відійшов до Господа один з найстаріших і поважних кліриків Черкаської єпархії протоієрей Ярослав Івануса, благочинний Золотоніського округу.

Протоієрей Ярослав Миколайович Івануса народився 1 січня 1952 року в с.Волиця Несторівського району Львівської області, у глибоко віруючій православній родині. У цьому селі виросла ціла плеяда православних священиків, які несуть своє пастирське служіння по всьому світу.
У 1959 році пішов до школи.
З 1970 по 1973 рр. проходив строкову військову службу у лавах ВМФ. Після армії працював.
У 1975 році вступив до Одеської Духовної Семінарії.
21 вересня 1976 р. митрополитом Одеським Сергієм (Петровим) рукопокладений у сан диякона, а 12 грудня того ж року у священика.
Майже двадцять років: з 19 серпня 1978 р. по червень 1997 р. — служив настоятелем на парафії с.Оглядів Радехівського району Львівської області.
З червня 1997 р. принятий у клір Черкаської єпархії Української Православної Церкви і призначений настоятелем Успенського собору та благочинним Золотоніського округу Черкаської єпархії, яким залишився до дня своєї кончини.

Отця Ярослава вирізняло самовіддане служіння Православній Матері-Церкві, непохитне стояння в Істині Христовій, він користувався заслуженим авторитетом і повагою як серед своїх собратів священиків, так і простих парафіян.

Прощання зі спочилим пастирем відбудеться 13 листопада в Успенському соборі м.Золотоноша. Божественну літургію і чин поховання очолить вікарій Черкаської єпархії єпископ Золотоніський Іоанн. Початок о 7.00.

Священноначалля та духовенство Черкаської єпархії висловлює свої співчуття рідним та близьким спочилого. Віримо, що милосердний Господь протоієрея Ярослава в оселях праведних вселить, на лоні Авраамовому упокоїть, і до праведних причислить. Вічна йому пам’ять!

Прес-служба Черкаської єпархії