Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Владика Феодосій відвідав малу батьківщину легендарного богатиря і спортсмена Івана Піддубного


13 вересня, по завершенні освячення храму святих жінок-мироносиць у селі Привітному, що на Чорнобаївщині, і служіння у ньому першої Божественної літургії, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій відвідав сусіднє село Красенівка, де народився і виріс легендарний богатир і спортсмен Іван Піддубний: наступного року виповниться 150 років з дня його народження.
Ім’я цієї видатної особистості широко відоме усьому світу. Вся спортивна преса одностайно славила цього богатиря, який за чотири роки, з 1905 по 1909-й, переміг найкращих у світі борців, у тому числі трьох чемпіонів світу, кількох чемпіонів Європи і десятки чемпіонів окремих країн світу. Його називали «чемпіоном чемпіонів» — титулом, яким до нього ніхто не володів.
Іван Піддубний був тривалий час не лише найкращим борцем світу, а й пристрасним пропагандистом чесності у спорті. Почуття заздрощів чи нездорового суперництва було йому незнайоме.
Владика Феодосій з інтересом оглянув музей Івана Піддубного, його експонати, послухав розповідь екскурсовода. Господарі гостинно запросили владику на урочистості, які відбудуться у зв’язку з ювілеєм богатиря.

Прес-служба Черкаської єпархії