Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Через рік після захоплення в Онишківцях на Тернопільщині освятили новий храм


Освячення храму на честь Успіння Божої Матері в селі Онишківці Шумського району Тернопільської області, де рік тому представники “ПЦУ” захопили церкву, звершив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Про це 31 серпня 2020 року у себе на сторінці у фейсбук написав Благодійний фонд «Фавор».

У лютому 2019 року прихильники “ПЦУ” відібрали у віруючих Успенську церкву. Проте парафіяни не впали духом, не опустили рук і буквально за рік змогли побудувати новий храм.

“Сьогоднішній день для місцевих жителів відзначений особливою радістю і благодаттю — освячення нового, спорудженого їх стараннями й трудами храму”, – йдеться у повідомленні Фонду, які допомагали в будівництві та розділили радість події.

Представники БФ “Фавор” також написали: “Господь ніколи не залишає своїх чад і новий храм в Онишківцях — тому свідчення. Правдиві слова Блаженнішого Митрополита Онуфрія: «У віруючих можна відняти стіни, але не можна відняти віру». Від щирого серця вітаємо громаду Успенського храму зі святом і торжеством істинної віри”.