Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Під головуванням Предстоятеля УПЦ відбулося засідання Вченої ради КДАіС


Напередодні нового навчального року, 31 серпня, під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Київській духовній академії і семінарії пройшло засідання Вченої ради. Про це повідомляє сайт КДАіС.

Участь у засіданні взяв ректор Київської духовної академії і семінарії професор єпископ Білогородський Сильвестр, члени адміністрації та викладачі КДАіС.

На початку засідання владика-ректор привітав присутніх із початком нового навчального року та оголосив нагальні питання, після чого запросив до слова Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

У своєму слові Блаженніший владика зосередив увагу на важливості виховання благочестивих пастирів Церкви Христової, які гідно та з достоїнством будуть продовжувати служіння, започатковане святими апостолами. Його Блаженство наголосив, що завдання духовної школи — виховати пастирів, які стануть сіллю землі (Мф. 5:13).

На завершення виступу Предстоятель закликав на всіх Боже благословення.

Потім ректор КДАіС повідомив про внесення змін до розкладу занять у новому навчальному році та представив нових викладачів і співробітників. Зокрема, владика повідомив про заміну економа КДА, яким, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, став випускник магістратури ієромонах Мелетій (Завадський). Преосвященніший владика від імені професорсько-викладацької корпорації висловив подяку архімандриту Іларіону (Кострецю), який понад 20 років очолював економську службу Київських духовних шкіл.

Також єпископ Сильвестр від імені всіх вікладачів КДАіС привітав доцента архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія, який цього дня святкував свій День народження.

Предстоятель УПЦ вручив церковні нагороди викладачам і співробітникам Київських духовних шкіл, які цього року відсвяткували особисті ювілеї.

Своєю чергою, проректор із навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) представив звіти про результати вступних іспитів на денну та заочну форму навчання, затвердження предметів для семестрових творів і семінарів, навчального та календарного планів на І семестр 2020/21 навчального року.

Також архімандрит Філарет оголосив список кандидатів на отримання стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія (Академія — 1 студент, семінарія — 1 вихованець) та стипендії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Академія — 1 студент, семінарія — 1 вихованець).

Далі зі звітом про стан духовних шкіл за період літніх канікул виступив проректор з виховної роботи доцент єпископ Згурівський Амвросій.

Проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега розповів про тематику щорічної ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Духовна та світська освіта: історія взаємин — сучасність — перспективи». Цьогоріч науковий форум буде присвячено 30-й річниці дарування Грамоти Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ про незалежність і самостійність Української Православної Церкви у своєму управлінні. Дата проведення — 27 жовтня 2020 року.

Вчений секретар доцент протоієрей Василій Яковчук повідомив про те, що доповідачем на Актовому дні Київської духовної академії ухвалено бути проректору з науково-богословської роботи професору В.В. Бурезі. Він виступить із доповіддю, присвяченою ювілею офіційного часопису КДА — «Трудів Київської духовної академії».

Економ ієромонах Мелетій звітував про роботу економської служби за звітний період та про підготовку до 2020/2021 н.р.

Також члени Вченої ради заслухали звіт голів Комісій із перевірки якості випускних кваліфікаційних робіт: професора протоієрея Ростислава Снігірьова та професора В.В. Буреги.

Наприкінці засідання Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував адміністрації за роботу у період літніх канікул і побажав викладачам допомоги Божої в новому навчальному році.