Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. В єпархії пройшли урочисті богослужіння з нагоди обрітення чудотворного образу «Хліб Життя»


25 вересня в Сумах відбулися церковні урочистості з нагоди другого обрітення Малочернетчинського чудотворного образу Христа Спасителя «Хліб Життя».
На запрошення керуючого єпархією митрополита Сумського і Охтирського Євлогія для участі в урочистих богослужіннях прибули митрополит Ніженський і Прилуцький Климент та архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Богослужіння відбувалися у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Напередодні увечері відбулося святкове всенічне бдіння, під час якого митрополит Євлогій прочитав канон свята. В день святкування Божественну літургію очолили три архіпастирі у співслужінні духовенства Сумської, а також сусідніх єпархій та гостей у священному сані. Богомольці наповнили головний храм кафедрального центра.

Після завершення богослужіння відбулася хресна хода з вшанованою чудотворною іконою Спасителя під мелодії церковного дзвону. Піднесено особливу молитву з нагоди свята. Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій тепло привітав високоповажних гостей. Митрополит Климент та архієпископ Боголєп також привітали сумського архіпастиря, численних богомольців та паломників.