Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії звершили першу Літургію у храмі, побудованому замість захопленого “ПЦУ”


15 вересня з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, єпископ Дубенський Пимен звершив першу Божественну літургію в новозбудованому храмі парафії села Ганнівки Корецького району Рівненської області, яку раніше представники “ПЦУ” позбавили церкви.

Нову церкву побудували після силового захоплення Іоанно-Богословського храму в сусідньому селі Копитів, куди на богослужіння ходили віруючі Ганнівки.

Ієрарху співслужили священнослужителі, які брали участь в будівництві, молилися благодійники та віруючі.

«Як тільки ми почали будівництво, стали відбуватися справжні чудеса: з’являлися таємні жертводавці, гроші надходили на рахунки з різних країн світу, — розповіла парафіянка Валентина Куцмус для сайту СПЖ. — Бували такі випадки, що поряд з будівництвом зупинялися автомобілі — люди виходили і жертвували великі гроші».

Зводити храм в Ганнівці почали на початку червня цього року, на земельній ділянці нинішнього старости Миколи Гаврилюка.

Михайло Воят розповів про особливі милості Господні, які відчули на собі всі ініціатори будівництва.

«Церква виросла за три місяці. Які ще докази потрібні для усвідомлення Божої волі! Мене дуже вразив вчинок священника з Луганська, який сам хворіє і потребує грошей, але, коли дізнався, що храм будується після захоплення, пожертвував велику суму і просив за нього молитися», – повідомив він.

Після святкової Літургії єпископ Пимен подякував усім жертводавцям і розділив хліб, за прикладом обряду Сербської Церкви «Різання калача».

До 2019 року село Ганнівка було приписано до Іоанно-Богословської парафії УПЦ села Копитів. 13 квітня 2019 року прихильники “ПЦУ” захопили цей храм. Під час рейдерської атаки вони жорстоко побили настоятеля храму і його парафіян, після чого одну віруючу госпіталізували, а для настоятеля змушені були викликати карету «Швидкої допомоги».