Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Вклонилися пам’яті й стражданням мученика Даниїла Мліївського


11 серпня, у день пам’яті мученика Даниїла Кушніра Мліївського, єпископ Золотоніський Іоанн відвідав з архіпастирським візитом Городище, де у місцевому Михайлівському храмі звершив Божественну Літургію, святкову хресну ходу та заупокійну літію.

Владиці співслужили секретар Черкаської єпархії протоієрей Василій Вознюк, благочинні Городищенський протоієрей Іоанн Жигало, Золотоніський протоієрей Ярослав Івануса та духовенство єпархії. Після завершення хресної ходи Владика звернувся з архіпастирським словом до численних вірян, які зібрались вшанувати пам’ять великого поборника Православної віри на Черкащині. Владика зазначив, що подвиг простого сільського жителя церковного старости увійшов у пам’ять навіки, як приклад стійкості у вірі вравославній, в Істині Євангельській, у Законі Христовому.
- Хоча ми і не маємо зараз можливості вшанувати мученика на його батьківщині через те, що храм нещодавно перейшов у розкол, але шануємо його тут у Городищі, — сказав Владика. — Ми відслужили Літургію, а зараз стоїмо біля пам’ятника, який показує нам смертний подвиг святого, через який він увійшов до Царства Небесного. І сюди сьогодні приїхало багато людей в тому числі і з Мліїва, щоб вшанувати святого у повноті Православної Церкви «єдиними устами і єдиним серцем».
Наприкінці біля пам’ятника святому Даниїлу були виголошені уставні многоліття, а у храмі звершено заупокійну літію за спочилим Владикою Софронієм.

Прес-служба Черкаської єпархії