Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Православний сімейно-юнацький табір «Вершина 2020» пройшов у Карпатах


З 5 по 12 серпня у Карпатах община Свято-Успенського храму та голова молодіжного відділу Кіровоградської єпархії ієромонах Савва (Редько) організували православний сімейно-юнацький табір «Вершина». Цього року учасникам вдалося підкорити дві гори: Говерлу та Піп Іван Чорногорський. За час перебування у наметовому містечку було проведено декілька тренінгів з області психології стосунків у підлітковому віці.
Ранкова і вечірні молитви, слухання Слова Божого, спілкування з священиками формували сприятливу духовну атмосферу в середовищі таборят.
Окремої уваги заслуговує вихід на гору Піп Іван. Три роки поспіль ми задовольнялися підкоренням Говерли і Петроса. Минулого року ми урізноманітнили наш маршрут виходом до озера Несамовите (одне з найвищих гірських озер України) та переходом через Чорногірський хребет. У 2020 році ми вирішили розширити свій маршрут та направилися до Лугів, звідки розпочали підкорення гори Піп Іван. Ейфорія від неймовірних краєвидів, гри палітри синьо-блакитного кольору неба та зеленого лісу, гірського свіжого повітря, поєднаного з ефірними маслами хвої, апетитної чорниці, отар овець помножена на відчуття незвіданості породжували у нас наснагу і силу. У 18:00 ми досягнули своє цілі: гора Піп Іван Чорногорський підкорена, перед нами обсерваторія Білий Слон. Трішки перепочивши та перекусивши, ми вирушили до нашого бівака. На цій дорозі ми вперше за чотири роки побачили захід сонця безпосередньо на вершинах гір. Цю красу неможливо передати. Уявіть: червоне сонце на горизонті, на протилежному боці багряні гори, у підніжжя яких збираються клуби туману, відчуття легкої прохолоди, де-не-де видніються овечки з алабаями,…і її величність ТИША. В такі моменти хочеться просто завмерти і насолоджуватися красою. Дуже пізно, з ліхтарями та, звісно, гарячою молитвою, ми добралися до свого наметового містечка. В цей день нам вдалося пройти гірським маршрутом довжиною понад 50 км.
На психологічному розвантаженню наступного дня наш досвід підкорення гори Піп Іван дав зробити висновок: з допомогою Божою людина може підкорити багато вершин у своєму житті.