Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У кафедральному Михайлівському соборі відбулося прощання з митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм


24 червня тисячі вірян, численне духовенство, ченці та черниці прийшли проститися з митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія Божественну літургію у Михайлівському соборі Черкас, а також уставний чин погребіння спочилого владики Софронія очолив Керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Митрополиту Антонію співслужили митрополит Полтавський і Миргородський Филип, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Марк, єпископ Бородянський Лавр, сотні священників Черкаської єпархії та інших областей України.

“Сьогодні для Черкаської єпархії скорботний день: прощання з Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм – видатним архіпастирем Української Православної Церкви, великим патріотом, церковним і громадським діячем. Тисячі вірян, численне духовенство, ченці і черниці прийшли проститися з Владикою, вклонитися йому за невтомну працю, яка увійшла в сучасну історію Черкащини й всієї України, була насичена багатьма подіями і здобутками”, – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Висловити своє співчуття до собору прийшли міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, відомі громадські діячі.

Владику Софроній поховано на подвір’ї збудованого його трудами кафедрального Михайлівського собору навпроти головного вівтаря.

Владика Антоній оголосив указ Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, згідно з яким обов’язки керуючого Черкаською єпархією тимчасово покладені на вікарного єпископа Золотоніського Іоанна.