Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. У селі Земляне відбулась спроба рейдерського захоплення храму

3 червня   до Управління Сумської єпархії надійшло повідомлення від священника з села Рясного про те, що група осіб у складі кліриків так званої «Сумської єпархії ПЦУ» «священників» Івана Малюка та Ігора Ханюкова, а також двох осіб, що назвали себе членами «Правого сектора», самовільно вдерлися до приміщення, яке було передане православній громаді Покрова Божої Матері с. Земляне Краснопільського району та було пристосоване для проведення богослужінь. Зазначені особи ображали православних мешканців села, священика, вимагали від людей змінити свою конфесійну приналежність та перейти до ПЦУ, погрожували їм у разі незгоди. Попри значний тиск та погрози, що було зафіксовано відеозйомкою, люди не погодились на перехід до іншої конфесії та підтримали свого священника. Співробітники поліції, що прибули на місце події, засвідчили протиправні дії радикалів. Присутність правоохоронців та позиція мешканців села завадили планам церковних рейдерів.

У черговий раз релігійна організація, що іменує себе «Сумська єпархія ПЦУ» під керівництвом «архієпископа Мефодія» діями своїх співробітників спростувала усі заяви про прагнення до миру, а також залученням радикально налаштованих осіб, що поводились агресивно, свідчить про її справжні наміри.

Управління Сумської єпархії УПЦ просить молитовно підтримати православну парафію Покрова Божої Матері с. Земляне Краснопільського району Сумської області.