Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОВРУЧ. До єпархії допомогу від своїх парафіян та віруючих Київської єпархії погорільцям Житомирщини


17 червня з благословення митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона клірик та волонтери Овруцької єпархії звершили чергову поїздку з гуманітарною допомогою в с. Острови, яке найбільше постраждало від пожеж у лісах Житомирської області, та в с. Левковичі.
Священник розповів, що поїздка відбулася завдяки настоятелю Свято-Троїцького храму що на Троєщині в м. Києві протоієрею Димитрію Григораку, віруючим його парафії на честь Казанської ікони Божої Матері міста Малин Житомирської області та всім не байдужим до чужого лиха людей.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія клірик Київської єпархії отець Димитрій зустрівся з протоієреєм Павлом Линником, який духовно опікується селами: Острови, Велика та Нижня Рудня, Левковичі, які входять до числа сіл, постраждалих під час великої пожежі, напередодні, 11 червня. Священник від Деснянського благочиння передав харчові продукти та одяг для потерпілих.

Отець Павел зазначив, що все це було передано постраждалим від лісових пожеж селянам та подякував усім небайдужим. “Також відвідали багатодітну родину с. Левковичі. Цього разу ми привезли одяг, продукти харчування, питну воду та будівельні матеріали. Виносимо щиру подяку настоятелю Свято Троїцького храму що на Троєщині в м. Києві протоієрею Дмитру Григораку та громаді банного храму за надану значну допомогу, також виносимо щиру подяку і нашим прихожанам, які не стоять осторонь. Нехай Господь кожному хто долучився до допомоги віддячить сторицею. Всі разом ми виконаємо одну з заповідей Божих – заповідь любові до своїх ближніх”, – сказав священнослужитель.

Він також повідомив, що декілька днів знову горів ліс в с. Острови, але завдяки пожежникам та місцевим людям пожежу вдалося локалізувати.

Для тих, хто бажає долучитися до збору допомоги, публікуємо картку священника.

Номер карти ПриватБанк: 4149-6293-1000-3827 (Линник Павло Михайлович).

Раніше з благословення митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона клірик та волонтери Овруцької єпархії звершили ряд поїздок в с. Острови. До благодійної допомоги також долучилися у Львівській, Вінницькій та Київській єпархіях. Перед тим сестри Марфо-Маріїнської обителі милосердя передали допомогу від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія жителям села Личмани Овруцького району.