Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Антоній: Пасха повинна бути в серці кожної людини.

unnamed

Керуючий справами УПЦ пояснив, як Церква планує звершувати богослужіння на Пасху і чи вийде в цьому році привезти Благодатний вогонь

В Українській Православній Церкві готуються до пасхальних богослужінь в храмах і до прямих трансляцій, а також закликають віруючих до християнського розсудливості. Про це Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній повідомив в інтерв’ю каналу Klymenko Time.

«Пасха буде! Пасха буде і в храмах, сподіваюся, і Пасха повинна бути в серці кожної людини. Але для того, щоб вона була в серцях людських, ми повинні трошки відійти від цієї паніки, потрібно якось обмежити себе навіть від непотрібної інформації», — заявив владика Антоній.

Він нагадав, що «в будь-якій ситуації Пасха Христова повинна торкнутися серця кожної людини, тому що Бог настільки нас полюбив, що Син Єдинородний постраждав в цьому земному житті, щоб кожна людина мала надію на життя вічне».

Владика розповів, що в умовах карантину розробляється ряд варіантів, щоб доставити Благодатний вогонь. «Ми знаємо, що Єрусалимська Патріархія повідомила, що чин сходження Благодатного вогню буде проходити. На даний момент, по-моєму, є вже дозвіл влади Єрусалиму. Відносно присутності представників Помісних Церков — питання відкрите, але є й інші варіанти. Ми сподіваємося, що дійсно Благодатний вогонь буде привезений в Україну», — сказав митрополит Антоній.

За його словами, в Церкві сподіваються і моляться, щоб храми в Україні не закрилися. «Ми готуємося до прямих трансляцій на деяких каналах, де люди матимуть можливість якось брати участь. І ми закличемо всіх не просто дивитися телевізор, а молитися, коли буде відбуватися богослужіння. Без людей це неможливо, тому що молитва — це подих життя», — зазначив архієрей.

Він закликав віруючих зберігати самовладання і довіритися Богові. «Якщо людина живе в паніці, значить, вона не довіряє Богу. Але що б в нашому житті не відбувалося, все відбувається з любові Божої. Є задум Божий про порятунок людини, і це — аксіома, це знає людина віруюча на своєму житті, і все в кінцевому результаті буде заради спасіння. Тому, щоб було християнське розсудливість, треба молитися, обмежувати себе — тим більше, зараз піст — від усього зайвого, в тому числі від зайвої інформації», — додав митрополит Антоній.