Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. У буковинському селі Кальнівці, де прихильники “ПЦУ” захопили храм УПЦ, освятили нове приміщення для богослужінь


16 березня, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення куполу та приміщення, яке будується для богослужбового життя парафії Української Православної Церкви у селі Кальнівці Кіцманського району Чернівецької області.
Після того, як громаду УПЦ з власного храму вигнали прихильники “ПЦУ”, більш ніж пів року парафіяни села Кальнівці молились у приватному будинку.
Будівництво нового, більш просторого приміщення, у Кальнівцях триває від початку Великого посту. Віряни УПЦ зводять будівлю своїми силами та планують зустріти Пасху вже у новому приміщенні.
“Символічним є те, що прихильники “ПЦУ” храм відібрали минулої Пасхи і дійсно Господь являє своє чудо вірним УПЦ і надсилає своє благословіння на зустріч цієї Пасхи в новому приміщенні для богослужінь. Нехай на все буде воля Божа, – пишуть на офіційній сторінці єпархії у Facebook. – Дай, Боже, щоб всі люди зрозуміли де є істина і навернулися до канонічної Церкви під духовним керівництвом Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія”.