Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УПЦ. У дні Великого посту проходять масштабні благодійні акції (+реквізити)

У дні Великого посту, коли кожен день є «школою» молитви, покаяння і милосердя, в Запорізькій, Сумській, Конотопській, Сєверодонецькій та Одеській єпархіях Української Православної Церкви проходять благодійні акції в допомогу тяжкохворим дітям і малозабезпеченим сім’ям. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Четвертий рік поспіль, з благословення митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима, в усіх храмах і монастирях Сєверодонецької єпархіїпроходить благодійна акція «Блаженні милостиві…».

Мета акції — збір пожертвувань для тяжкохворих, у тому числі онкохворих, дітей та малозабезпечених сімей.

Традиційно ця благодійна акція стартує з початком Великого посту. Як розповідають у Сєверодонецькій єпархії, з кожним роком все більше і більше вірян виявляють свою небайдужість до проблем онкохворих, тяжкохворих дітей та малозабезпечених сімей.

«Пожертви найрізноманітніші — від однієї гривні до декількох сотень. У підсумку виходить сума, якої вистачає, щоб допомогти з придбанням необхідного обладнання для дитячих медичних закладів чи адресної фінансової допомоги», — зазначають у прес-службі єпархії.

В єпархії закликають усіх небайдужих, якщо є така можливість, приєднатися до богоугодної і благородної ініціативи — і разом творити добру справу.

До слова, в минулому році в рамках акції «Блаженні милостиві…» було зібрано понад 150 тисяч гривень. Кошти пішли на купівлю інгаляторів, апарату для електрофорезу і бактерицидної шафи для дитячого обласного протитуберкульозного санаторію м. Сєвєродонецька. У минулі роки завдяки акції були обладнані палати відділення планової хірургії в Луганській обласній дитячій клінічній лікарні, що знаходиться в м. Лисичанську, придбано обладнання для пологового відділення Центральної міської лікарні в м. Лисичанськ, надано адресну допомогу нужденним і хворим на суму понад 35 тисяч гривень.

Як уже повідомлялося, проходять благодійні акції в допомогу онкохворим дітям на Запоріжжі — «Любов милосердствує» — та на Сумщині — «До Світлого Дня – світлі вчинки». Разом із збором пожертвувань, які спрямують на придбання високовартісного медобладнання, протягом Великого посту триватиме читання Псалтирі і молитви за згодою про одужання тяжкохворих дітей.

Мета проекту Запорізької єпархії «Любов милосердствує» — допомогти як важкохворим дітям, так і багатьом нужденним ближнім. Як заначив у зверненні митрополит Запорізький і Мелітопольский Лука, наше добродіяння не повинно залишитися на рівні гарно сформульованого теоретичного концепту.

«Маю надію на те, що якомога більше людей знайдуть у собі сили відгукнутися на цей заклик — хто грошима, хто власною кров’ю, хто молитвою! Даваймо докладемо всіх зусиль, щоб хворі діти знайшли надію на одужання, і всі люди, які потребують нашої допомоги, бачачи нашу діяльну турботу, втішилися небесною радістю і вищою надією», — зазначив митрополит Лука.

Усі, хто бажає допомогти, можуть перерахувати кошти за реквізитами:

Запорізьке обласне АТ «Ощадбанк» м. Запоріжжя UA253139570000026007301152178, АТ «ПУМБ» м. Київ UA743348510000026000962491633

Проект Запорізької єпархії «Любов милосердствує» було запроваджено в 2011 році. За минулі роки в рамках акції було зібрано 4 мільйони гривень і більше двох тисяч літрів крові. На зібрані кошти єпархія купує дороговартісне медичне обладнання для лікарень Запоріжжя і області та надає адресну матеріальну допомогу тяжкохворим, нужденним і переселнцям.

Віруючі Сумської єпархії збирають кошти під гаслом «До Світлого Дня — світлі вчинки» на закупівлю обладнання і медикаментів для лікування пацієнтів відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Як зазначили в єпархії, порядок проведення акції такий самий, як і в попередні роки: в кожному православному храмі Сумської єпархії протягом Великого посту будуть встановлені спеціальні скриньки із логотипом благодійної акції для збору коштів на лікування онкохворих дітей Сумщини.

Кожен, хто бажає, може долучитися до акції, поклавши свою пожертву в таку скриньку або зробивши благодійний внесок на спеціальний банківський рахунок акції. Ніяких інших способів збору благодійних внесків (волонтери зі скриньками тощо) акцією не передбачено.

Разом із збором пожертвувань протягом Великого посту триває читання Псалтирі і молитва за згодою про одужання дітей, які перебувають на лікуванні.

Усі, хто бажає взяти участь в акції, можуть також перерахувати кошти за реквізитами:

АТ «Альфа-Банк» м. Суми, МФО 300346, ЄДРПОУ код 22596097

Р/с UA +133003460000026008022720401

Одержувач: Сумська єпархія Української Православної Церкви

Призначення платежу: Для лікування онкохворих дітей Сумщини

Закликав духовенство, віруючих і всіх небайдужих приєднатися до благодійної акції «До Світлого Дня — світлі вчинки», яка в Конотопській єпархіїстартувала 1 березня, — «і до Світлого дня Великодня зробити свій світлий вчинок» — архієпископ Конотопський і Глухівський Роман.

Акція триватиме до 18 квітня (Велика субота).

Всі зібрані кошти, як зазначено вище, будуть спрямовані на закупівлю медикаментів для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Для збору коштів у храмах встановлені спеціальні скриньки з логотипом акції.

Також пожертвування можна перерахувати за реквізитами:

Р / с UA323375680000000260033106977, в ТВБВ № 10018/0108 в м. Конотоп, ЄДРПОУ 29977712 (з поміткою «Благодійна акція»).

Нагадаємо, що 6 серпня 2019 року відбулася передача дороговартісних лікарських препаратів, які були придбані за кошти, зібрані в рамках IX Благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини «До Світлого Дня — світлі вчинки». 1 мільйон 86 тисяч гривень було зібрано протягом Великого посту в храмах Сумської єпархії та 128 тисяч гривень — у храмах Конотопської єпархії.

20 березня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, з ініціативи Соціального відділу священнослужителі та молодьОдеської єпархії взяли участь у здачі крові пацієнтам онкологічного відділення Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

В єпархії відзначають, що подібні заходи проводяться вже не вперше, і кожного разу духовенство з радістю відгукується на заклик стати донорами, розуміючи всю важливість і необхідність цієї допомоги для тих, хто гостро її потребує.