Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У єпархії жоден з 300 кліриків не пішов у розкол – єпископ Пимен у Неділю Торжества Православ’я (відео)

8 березня день Торжества Православ’я в Рівному відбувся хресний хід, після якого митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій звернувся до пастви зі словом, у якому підкреслив, що попри тиск і гоніння, жоден священник Рівненської єпархії не перейшов у розкол. Ці слова також озвучив вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен, зазначивши, що з більш як 300 кліриків єпархії, усі лишилися вірними канонічній Українській Православній Церкві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Єпископ Пимен зазначив, що хоча минулий рік був складним через захоплення храмів, які видавали за добровільні переходи, проте сьогодні в церквах моляться за тих, хто перейшов на бік неправди, щоб Господь повернув їх у Православну віру.

Нинішнє лихоліття необхідно нам, підкреслив ієрарх і процитував слова святителя Миколая Сербського: «Важка буря на морі, важка буря і в душі. Але без бурі ні море, ні душа не можуть очиститися, бо буря повинна викинути все негідне і непотрібне на берег». Так само і душа в цих спокусах, стійко вибираючи правду, очищається.

Владика розповів, що жоден священник єпархії не перейшов у розкол, і в цьому стверджується істина Господня. У деяких селах побудовані тимчасові храми, а в деяких й постійні храми замість захоплених розкольниками.

За словами єпископа Пимена, Торжество Православ’я полягає не в кількості віруючих, хоча їх і багато, а в “нашій непереможній любові, якою ми змогли перемогти все те, що представляв нам світ, який лежить у злі”.

«Ми повинні вистояти і вистоїмо, бо віра наша права і Господь наш в Троїці неподільний Отець, і Син, і Святий Дух», – сказав ієрарх.