Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Віряни сіл Брониця та Кримне зустріли ікону Почаївської Божої Матері та хресним ходом перенесли її до тимчасого храму


Днями православні віряни сіл Кримне та Брониці Камінь-Каширського району отримали ікону Почаївської Божої Матері, придбану прихожанами та жертводавцями місцевого храму Різдва Іоанна Предтечі.
Напередодні настоятель храму о. Назарій Приймак, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, відвідуючи Свято-Успенську Почаївську Лавру, приклав копію ікони Божої Матері до чудотворного образу Почаївської ікони.
Уже 7 березня, напередодні неділі Торжества Православ’я, на початку сіл Кримне та Брониця віряни зустріли ікону та хресним ходом перенесли її до тимчасового домового храму.

З глибокою вірою, надією і допомогою люди вклонялися Цариці Небесній і просили її благословення на будівництво нового храму. Усі дякували Господу Іісусу Христу за його милість до нас грішних і за те, що сподобив віруючих зустрічати в своєму селі Почаївську ікону Богородиці, яка надалі перебуватиме в храмі.

Опісля під час вечірнього богослужіння у храмі проспівали акафіст до ікони Богородиці “Почаївська”, а всі присутні отримали малі копії ікони Божої Матері та просфори, як благословення Почаївської Лаври.

Подія принесення у село копії чудотворної ікони Почаївської Божої Матері, яка була освячена біля її оригіналу у Свято-Успенській Почаївський Лаврі, вже увійшла в історію села, як історичний і святковий, радісний день. Віряни вірять та сподіваються, що незабаром матимуть змогу перенести ікону до новозбудованого храму.

Нагадаємо, наприкінці січня минулого року віряни сіл Брониця та Кримне залишилися без свого храму.