Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Священнослужителі міських храмів Кіровоградської єпархії окропили вулиці міста святою Хрещенською водою


22 березня священнослужителі міських храмів Кіровоградської єпархії окропили вулиці міста святою Хрещенською водою. Перед цим, з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, в усіх храмах обласного центру були звершені особливі молебні, які читаються «під час згубної пошесті і смертоносної зарази». Потім батюшки об’їхали всі райони міста, окроплюючи вулиці святою водою і молячись про позбавлення від епідемії коронавіруса.
Подібна практика має дуже давню традицію і підтверджена двохтисячолітнім історичним досвідом Православної Церкви. В дні випробувань і нещасть духовенство і віруючі з молитвою обходили будинки, вулиці, монастирі і навіть цілі населені пункти, закликаючи Господа і святих на допомогу.
Сьогодні всі ми особливо потребуємо Божої допомоги. Виконуючи карантинні заходи, рекомендовані державними органами, ми повинні посилити свої молитви. В першу чергу це є нашим пастирським обов’язком і відповідальністю за кожного члена Церкви і громадянина держави. Адже Церква вже не раз переживала подібні скорботні часи і епідеміологічні ситуації. Але завжди зустрічала і проводила їх молитвою.
Віримо і сподіваємося, що і це випробування нам вдасться пройти. І по наших молитвах Господь безсумнівно явить знамення Своєї милості і любові до нашого міста і всієї нашої Батьківщини.