Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Неділю Торжества Православ’я Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі

8CC73AF6-8D11-4642-982E-1493D004BE02

8 березня 2020 року, у Неділю першу Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин Торжества Православ’я та Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Макарівський Гедеон, гості у священному сані та духовенство Лаври.

За богослужінням з нагоди святкування Торжества Православ’я також були присутні представники Посольств іноземних православних держав в Україні: Посол Республіки Сербія в Україні пан Аца Йованович, тимчасовий повірений у справах Російської Федерації в Україні пан О.П. Лукашик, радник Посольства Грецької Республіки в Україні пан Янніс Дермендзоглу, радник Посольства Республіки Молдова в Україні пан Іоан Буларга, а також український дипломат, експосол України в Румунії Надзвичайний і Повноважний Посланник Т. Г. Рендюк.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Предстоятель звершив дияконську хіротонію Андрія Примака, який буде нести служіння у Свято-Михайлівському храмі с. Нежиловичі.

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав присутніх за богослужінням високоповажних Послів та представників Посольств країн, більшість населення яких сповідує Православну віру, та подякував їм за спільну молитву.

Одразу після завершення Богослужіння у резиденції Предстоятеля в Києво-Печерській Лаврі відбулася зустріч Митрополита Онуфрія з представниками дипломатичного корпусу.

news.church.ua