Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій передав Олександрівській лікарні апарат штучного дихання та засоби захисту для медиків


30 березня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв у своїй резиденції на території Києво-Печерської Лаври лікарів Олександрівської київської міської клінічної лікарні, щоби вручити їм апарат штучного дихання та індивідуальні засоби захисту для медичного персоналу.
На зустрічі були присутні заслужений лікар України, доктор медичних наук, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Ольга Голубовська, завідувача інфекційного відділення Людмила Мінова, завідувач реанімаційного відділення Олексій Куценко та народний депутат України, президент Міжнародного благодійного фонду Вадим Новинський.

Міжнародний благодійний фонд пожертвував Українській Православній Церкві необхідне обладнання для ефективної протидії коронавірусу, яке Блаженніший Митрополит Онуфрій передав Олександрівській клінічній лікарні.

Архіпастир розповів про ставлення Церкви до проблем, які виникли в Україні, як і в усьому світі у зв’язку з пандемією, наголосив на жертовності служіння і священнослужителів, і медичного персоналу в умовах карантину.

Ольга Анатоліївна розповіла про стан справ у міських лікарнях, про особливості захворювання на COVID-19, форми перебігу хвороби та масштабність її наслідків та від імені усіх медичних працівників подякувала Його Блаженству за цінний подарунок. Предстоятель побажав усім лікарям Божої допомоги в несенні їхньої служби та благословив їх.