Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Єпархія зібрала кошти на ремонт апаратів ШВЛ

 23 березня 2020 року в м. Запоріжжя митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука зустрівся з головним лікарем КУ «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Шинкаренком В.Л. та передав для вкрай необхідного ремонту дихальних апаратів сертифікат на 46 тисяч гривень. Тепер запрацюють ще два апарати штучної вентиляції легень у відділенні реанімації, незамінних для лікування ускладнень коронавірусу COVID-2019, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Матеріальна допомога для ремонту апаратів ШВЛ Комунальній установі «Обласна клінічна інфекційна лікарня» було передано від Запорізької єпархії в рамках єпархіального благодійного проекту «Любов милосердствує». Зокрема в результаті цього в «лад стануть» ще два дихальних апарати у відділенні інтенсивної терапії (реанімації), що є незамінні для лікування ускладнень COVID-2019.

Також під час зустрічі митрополит Лука поцікавився у Володимира Леонтійовича про те, чим саме парафіяни єпархії можуть допомогти лікарні для надання необхідної турботи людям, в яких виявлено, або за попущенням Божим, буде діагностований COVID-2019.

Володимир Леонтійович і Владика Лука висловили слова подяки всім небайдужим, хто бере участь в проекті «Любов милосердствує» та допомагає іншим людям.

Нагадаємо, що у зв’язку з епідемією коронавірусу в єпархіях Української Православної Церкви посилено молитви, духовенство та віруючі надають допомогу медикам, лікарням та літнім людям.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив усім єпархіям Української Православної Церкви брати участь у заходах із протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема пріоритетним напрямком участі єпархій у протиепідемічних заходах визначено «придбання та безкоштовне розповсюдження медичних масок», а також «в тих єпархіях, де є виробничі можливості, необхідно організувати пошив медичних масок».