Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІНЕ. Парафія УПЦ, у якої “ПЦУ” відібрала храм, зустріла Різдво у новозбудованій церкві

У неділю перед Різдвом Христовим в селі Копиткове Здолбунівського району Рівненської області відбулося перше богослужіння в побудованому за короткий термін віруючими УПЦ нового храму.  Парафія, яку зняли з реєстрації прихильники “ПЦУ” і позбавили церкви, побудувала новий храм трохи більше як за місяць. Про це  повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Будівництво стартувало на початку грудня 2019 року. У селі розповідають, що будували Дім Божий усім миром: приєдналися місцеві жителі, і люди з сусідніх сіл.

«Протягом місяця біля храму було дуже багато людей. Жінки готували їжу, а чоловіки будували, – розповідає протоієрей Олександр Данилюк, настоятель храму. – Приїжджали навіть молоді хлопці з Мізоча, щоб вкласти свою посильну лепту в будівництво церкви».

Майже рік отець Олександр з парафіянами молилися в наметі та мріяли про невеликий храм. Тепер збережена громада має таку можливість завдяки допомозі благодійників, зокрема, Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія і керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського та Броварського Антонія.

«У нас велика радість! Ми встигли увійти в новий храм напередодні Різдва Христового. Для нашої громади це справжній різдвяний подарунок», – діляться враженнями парафіяни.

Щоб уникнути тяганини із земельною ділянкою і можливого блокування її надання місцевою владою, настоятель Свято-Хресто-Воздвиженської громади, отець Олександр вирішив зводити церкву на своїй власній ділянці.

«Я ходив до сільської ради, але там мені відповіли, що вільної землі в селі немає, – каже священник. – Тому, порадившись з громадою і своєю сім’єю, вирішив частину присадибної ділянки віддати під церкву».

До слова, в Здолбунівському районі це вже третій храм, побудований громадами УПЦ. Ще два побудували восени в селах, де пройшла незаконна перереєстрація парафій в “ПЦУ”, а храми відібрали силою.

Нагадаємо, на початку лютого 2019 року Хрестовоздвиженську церкву в селі Копиткове захопили прихильники “ПЦУ” за підтримки колишнього глави Здолбунівської РДА С. Ю. Кондрачука.