Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Предстоятель очолив Божественну літургію у кафедральному соборі міста

26 січня 2020 року, у Неділю 32-у після П’ятидесятниці, після Богоявлення, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Свято-Покровському соборі міста Бориспіль.

Його Блаженству співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон та духовенство Бориспільської єпархії.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

Наприкінці богослужіння перед іконою Богоявлення священнослужителі проспівали величання святу.

Митрополит Антоній виголосив подячне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та підніс у дар панагії.

Блаженніший архіпастир звернувся до пастви зі словом. “Нехай Господь кожного з нас укріпляє у тому служінні, у тому званні, до якого Господь нас прикликає і до того хреста, який Господь на нас покладає. Тому що тільки тоді, коли кожна людина виконує свій обов’язок, вона є в єдиному Боголюдському організмі, в якому живе Дух Святий. В тілі кожна клітина має свою функцію; якщо в них плутаються функції, то тіло хворіє. Дай, Боже, щоб ми не плутали свої функції, щоб кожен займався своєю справою, тоді у нас буде добрий дух і міцне тіло, і красива, заможна Українська держава”, – побажав Предстоятель та благословив усіх.

news.church.ua