Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Єпархія УПЦ повідомляє про захоплення Свято-Димитрівського храму у с. Пробійнівка представниками ПЦУ


У березні 2019 року за підтримки голови сільської ради с. Пробійнівки Верховинського району були проведені збори села, на яких прийнято рішення про перехід громади храму УПЦ в підпорядкування ПЦУ. На самому зібранні настоятель храму та парафіяни, справжні представники релігійної громади, були відсутні. Жодної юридичної сили збори жителів села, які зазвичай ототожнюють зі зборами релігійної громади, не мали. Проте, це не завадило організаторам «переходу» з протоколом зборів та відповідними документами звернутися до Івано-Франківської обласної державної адміністрації з проханням перереєструвати громаду храму, змінивши юрисдикцію на ПЦУ. Державний реєстратор ОДА вніс відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, якими змінив повне найменування, установчі документи та підпорядкування релігійної громади Димитрівського храму.
Час від часу до храму приходили священики представники ПЦУ з невеликою кількістю вірян, здійснюючи тиск на вірян та звершували свої богослужіння на території храму.
15 грудня 2019 року, після завершення богослужіння біля 15.00 групою невідомих осіб, які представилися воїнами АТО, приміщення храму було захоплене, замки зломані та двері храму опечатані.
Отже, за сприянням місцевої влади громада Димитрівського храму УПЦ разом з настоятелем храму опинилися на вулиці та позбавлені права молитися у власному храмі.