Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Священний Синод прославив чудотворну ікону Богородиці «Знамення» Вілійську


Священний Синод Української Православної Церкви прославив чудотворну ікону «Знамення» Вілійську. Знаходиться образ у старовинній церкві Рівненської єпархії УПЦ і зцілення біля нього, тільки у сучасні часи, отримали, сотні мирян з усіх куточків України.

6 грудня на засіданні Священного Синоду було прийнято рішення встановити день вшанування образу Вілійської ікони Божої Матері «Знамення». Підготовку документів для усієї необхідної процедури, згідно з якою церква прославляє ікону, збирав настоятель Свято-Параскевської церкви села Вілія Острозького району протоієрей Олександр Жук.

А спонукала його до такої праці, розповідає священник, сама Пресвята Богородиця, що проявила велику милість через свою ікону та зціляла сотні нужденних.

«Настоятелем церкви у Вілії я є вже дванадцять років, за цей час на моїх очах траплялось багато чудес: люди, що приходили до образу «Знамення» з хворобами та проблемами, отримували зцілення, відповіді, — розповідає протоієрей Олександр Жук. – Згодом я зрозумів, що потрібно вести особливу книгу, в якій усі зцілені могли б лишити відгук. Історій одужання виявилось дуже багато».