Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Розпочалось останнє у 2019 році засідання Священного Синоду УПЦ

 

6 грудня в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври розпочалось останнє у 2019 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.
Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Під час роботи засідання Священного Синоду УПЦ розглядатимуться поточні питання з життя Церкви, будуть заслухані звіти Синодальних установ Української Православної Церкви.

Докладніше про рішення Синоду читайте згодом на нашому сайті.

Перед роботою Священного Синоду архієреї помолились за Божественною літургією у домовому храмі резиденції Предстоятеля. Перед початком засідання ієрархи звершили літію за архієпископом Пантелеімоном (Романовським) (+24.08.19) та померлими у жахливій трагедії в Одесі.