Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель та ієрархи УПЦ вшанували пам’ять героїв Чорнобиля

14 грудня 2019 року на меморіальному кургані «Героям Чорнобиля», розташованому на території храмового комплексу Архістратига Божого Михаїла Дніпровського благочиння м. Києва, Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій покладанням квітів вшанував пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятеля Української Православної Церкви супроводжували Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії.

Архіпастир та ієрархи поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та помолилися за упокій учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Цього дня у церемонії вшанування пам’яті воїнів та героїв Чорнобиля взяли участь представники державної влади, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих героїв.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлено в Україні Указом Президента від 10 листопада 2006 року, у пам’ять про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.