Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та архієрейську хіротонію у Свято-Варваринському храмі на території столичної лікарні

17 грудня, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь великомучениці Варвари, який знаходиться на території Київської обласної клінічної лікарні.
За богослужінням відбулася хіротонія архімандрита Никодима (Пустовгара) у єпископа Любецького, вікарія Чернігівської єпархії. Нового архієрея обрав для цього служіння Священний Синод УПЦ на останньому засіданні 6 грудня.

Перед початком Божественної літургії, за якою відбулась архієрейська хіротонія, було звершено особливий чин. Кандидат у єпископський ступінь священства виголосив сповідання віри та дав обітниці берегти Передання Церкви. Потім диякон виголосив многоліття Предстоятелю, архієреям, церковному народу та самому ставленику.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Любецький Никодим, а також духовенство храму та гості у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконував хор під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

На малому вході клірики храму були удостоєні богослужбових нагород.