Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій підтримав мирні ініціативи Президента В. Зеленського


4 грудня, напередодні саміту у Нормандському форматі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в зустрічі представників релігійних конфесій та організацій України з Президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє president.gov.ua.

Глава держави подякував за спільне звернення ієрархів до мешканців тимчасово окупованих територій, а також за роботу, яку проводять релігійні лідери для українців. У зв’язку з переговорами лідерів країн Нормандського формату Президент закликав підтримати мирні ініціативи української сторони.

«Ми – різні, у нас різні конфесії, церкви, мечеті, синагоги тощо. І це нормально, бо у нас велика, дуже гарна, іноді зі складнощами, але наша люба країна. Дуже вірю у вас», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що через три роки блокування зустрічі «Нормандської четвірки» з’явилася можливість розпочати діалог.

Глава держави підкреслив, що йому важливо почути поради. «Тоді відчуватиму, що всі ми разом», – сказав він.

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій підтримав мирні ініціативи. «Життя людини нічим не може бути виправдане або викуплене. Воно найдорожче в усьому світі. Те, що ви почали цю місію миротворчості, – ми вам за це вдячні й розуміємо, що це складний процес. Але його треба було почати – процес не може мати успіху, якщо хтось його не почне», – зазначив Блаженніший Владика. За його словом, питання необхідно вирішувати шляхом діалогу.