Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СОФІЯ. Митрополит Житомирський Никодим зустрівся з Патріархом Болгарським Неофітом

9 грудня 2019 року митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, який з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія перебуває з візитом в Болгарії, зустрівся зі Святійшим Патріархом Болгарським Неофітом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт vzcz.church.ua.

У зустрічі з болгарської сторони також взяли участь: секретар Священного Синоду Болгарської Православної Церкви єпископ Мелнішський Герасим, секретар Софійської митрополії єпископ Білоградчишський Полікарп та співробітники Патріархії.

Під час зустрічі  йшлось про ситуацію у світовому Православ’ї. Митрополит Никодим передав Предстоятелю Болгарської Православної Церкви поклін від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Святіший Патріарх Неофіт сказав, що ознайомлений з реальною ситуацією щодо стану Православ’я в Україні та просив передати слова вітання та підтримки Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Зустріч пройшла у теплій і дружній атмосфері.

Нагадаємо, 6 грудня, у день престольного свята храму свт. Миколая Мирлікійського митрополит Никодим співслужив за Літургією ієрарху Болгарської Церкви митрополиту Ловечському Гавриїлу. В той же день делегація Української Православної Церкви дала прес-конференцію в приміщенні Болгарського Телеграфного Агенства та розповіла про сучасне життя Української Православної Церкви і міжконфесійну ситуацію в Україні.