Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та єпископську хіротонію у Києво-Печерській Лаврі

9 грудня, у день своєї архієрейської хіротонії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.
За богослужінням відбулася хіротонія архімандрита Павла (Валуйського) у єпископа Біловодського, вікарія Луганської єпархії. Рішення про обрання нового єпископа Священний Синод УПЦ ухвалив 6 грудня.

Перед початком Божественної літургії був звершений особливий чин, який є частиною архієрейської хіротонії. Кандидат у єпископський ступінь священства виголосив сповідання віри та дав обітниці берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів та отців Церкви. Завершився чин многоліттям Предстоятелю, архієреям, церковному народу та ставленику.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Поліський і Сарненський Анатолій, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Шумський Іов, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Новомосковський Євлогій, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Банченський Лонгін, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Дубенський Пімен, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Петропавлівський Андрій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Біловодський Павел, гості у священному сані та духовенство монастиря.

Блаженніший Митрополит Онуфрій був висвячений у єпископа Чернівецького і Буковинського 9 грудня 1990-го року. На ввіреній йому кафедрі він звершував архіпастирський послух протягом 24 років, після чого, 13 серпня 2014 року, Собором єпископів УПЦ був обраний Предстоятелем Української Православної Церкви.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Біловодського Павла зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. Згідно з традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення та приймав вітання.