Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Презентовано нову книгу присвячену афонському старцю


Під час роботи Міжнародної наукової конференції, присвяченої 120-річчю від дня народження ієросхимонаха Аввакума (Вакарова), що відбувається в передмісті Ужгорода відбулася запланована презентація нової книги «Афонский старец из Закарпатья. Иеросхимонах Аввакум (Вакаров) и его время: 1899–1972».
Дане видання − колективна праця, видана спільними зусиллями науковців Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні та Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна).

Довідка: Книга про афонського старця Аввакума (Вакарова) – учня і послідовника прп. Алексія (Кабалюка) і прп. Силуана Афонського. Він народився на Закарпатті і з 1926 по 1972 рр. ніс подвиги на Святій Горі Афон у Свято-Пантелеймоновому монастирі. Багато років старець Аввакум ніс послух члена Собору старців обителі, економа і антипросопа (представника) при Священному Кіноті Афона. Його зусиллями і стараннями Пантелеймоновий монастир на Афоні був збережений від остаточного розорення й занепаду.

У книзі вперше використовуються невідомі раніше документи із архівів Свято-Пантелеймонового монастиря, із Архіву Сербської Православної Церкви, Державного архіву Закарпатської області і багатьох інших.

Книга зацікавить як спеціалістів, так і всіх, хто цікавиться церковною історією і спадщиною Афона, літературою і богослов`ям.
Ольга Палош