Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДУБНО. У с. Рачин освячено новозбудований храм


4 листопада, у день шанування святою церквою Казанської ікони Божої Матери у с. Рачин, Дубенського району зібралося багато віруючого люду. Вірян зібрала знаменна подія у житті релігійної громади Української Православної Церкви – освячення новозбудованого храму на честь святої великомучениці Варвари.
Чин освячення та Божественну Літургію, з благословення правлячого архієрея, Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького, очолив його вікарій, єпископ Дубенський Пимен.
Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, благочинні Дубенських двох благочинь, настоятель храму протоієрей Андрій Декер та чисельне духовенство Рівненської та сусідніх єпархій.

На Малому вході настоятель храму за труди на благо Церкви, будівництво храму та утверження віри серед народу, був нагороджений хрестом з прикрасами.

За Літургією молилися за мир в Україні та єдність святого православ’я.

На завершення по традиції було відслужено молебень з обходженням навколо храму.

Владика Пимен щиро вітав настоятеля та прихожан храму зі знаменною подією на парафії, передав благословення та побажання добра, миру і злагоди від митрополита Варфоломія.

“Сьогоднішня подія, є святом Божої істини, яку ніколи не треба нікому доказувати. Цю істину треба показувати своїм життям. Ви щасливі, бо любите одне одного, а через це виконуєте головну заповідь Божу. Нехай Господь благословить вас, ваші труди, щоб цієї святині ніхто ніколи не осквернив, а щоби тут спасали свої душі багато поколінь віруючого народу” – сказав архієрей.

Благодійники були нагороджені благословенними грамотами Предстоятеля та правлячого архієрея.

Отець Андрій подякував усім хто долучився до благої справи будівництва Божого дому. Особливу подяку висловив нашому предстоятелю, Блаженнішому Онуфрію, Митрополиту Київському та всієї України, митрополиту Бориспільськом Антонію, які теж не оминули своєю увагою та матеріальною підтримкою будівництво.

Святкування завершилося святковою трапезою.

Нагадаємо, 1 вересня 2014 року представники Київського Патріархату захопили рачинську церкву в ім’я Казанської ікони Божої Матері, позбавивши православну громаду права молитися у власному храмі. 17 грудня 2016 року звершили закладку храму, а вже 4 листопада 2018 року першу службу.